Islyktan blev lyckad...



efter att äntligen ha frusit i hinken. Satte ut hinken på lillejulafton men det gick ju inte som jag tänkt då det var plusgrader. Igår var det minus hela dagen framåt kvällen var det bara till att ta in hinken och spola med lite varmvatten så att hela klumpen lossnade. Tog ut och satte ett ljus i mitten och passade på när jag ändå var ute, att göra en ny lykta. Det ser väl lite välkomnande ut när det kommer gäster, eller? Vi får se hur länge den håller.

Ha ett riktigt gott nytt år! Ge inga löften som ni inte kommer att hålla!



Kola- och nötpaj med glasskuber och hallonsås



Vårt uppdrag inför nyårsafton blev att göra en god dessert. Efter lite surfande på www.recept.nu så hittade vi receptet på en alldeles underbart doftande kola- och nötpaj. Vi har ju inte kunnat smaka, men av doften att döma så kommer det bli alldeles, alldelels underbart. Speciellt med vaniljglass skurna i kuber och hemmagjord hallonsås till. Vi får väl se vad resten av gänget tycker imorgon. Vi blir 20 st på festen så vi tog till i överkant och gjorde 3 pajer.

Har funderat lite på nyårslöften och egentligen ska man väl inte tala om vilket löfte man ger, men det struntar jag fullständigt i. Mitt löfte blir att ägna mer tid åt mig själv, bli mer egocentrisk och att få folk att göra mig tjänster. Inte tvärtom som det faktiskt oftast har blivit under de senaste åren. Vi får se vad som kommer ut av det... Vad tror ni? Vilka nyårslöften ska ni ge?



Roligt uppdrag till nyårsafton!

Då har vi fått det roliga uppdraget att få stå för desserten på nyårsafton. Alla som ska till festen har fått ett varsitt uppdrag och jag måste säga att jag är mycket nöjd över detta. Funderar lite fram och tillbaka och jag får nog ta och surfa inom www.recept.nu för att hitta något smarrigt. Återkommer med detta trevliga ämne när jag/ vi : )bestämt oss.



Julklappar till mig själv...

köpte jag innan jul, på Presenten i Karlshamn. Gillar den gröna färgen skarpt.



Nu är det bara till att fortsätta samla. Har tänkt åka iväg till någon loppis också för att samla på fler gröna saker som kan pryda vardagsrummet nu när det börjar gå mot vår. Det behöver ju inte vara samma nyans, bara det passar ihop. Vi har ju stora fönster och det känns som att det behövs en del attiraljer för att fylla ut platsen. Nu har man ju bott in sig lite och kan koncentrera sig på de små detaljerna lite mer.



Julstress...

var det innan gästerna kom igår. Jag ställde ju ingen klocka så att jag skulle komma upp i tid för att hinna förbereda allt. Vaknade helt enkelt när jag var utsövd. Gick upp halv 12!!! Gästerna skulle komma vid halv 3. Så det var bara till att sätta fart med dukning och alla förberedelser. Vi hann med men det var under stor stress och press. Vilken tur att vi fick en Shakti spikmatta som julklapp. Har provat 5 minuter alldeles precis och är helt varm på ryggen. Vi fick även en nackkudde med "spikar" på. Jag ska verkligen ge detta en chans för att se om spänningar i kroppen löser upp sig. Har ju problem med ländryggen. Vi får se...

En mycket trevlig julafton var det med mycket mat, julklappar och godis.



Tomte från Birthes hantverk i Bromölla.
Hur fin som helst och sprider julstämning
redan när man kommer in i vår hall.



Julängel som jag tror jag har fått av min
mormor när jag var liten. Tycker om
den jättemycket.




Polkachoklad bjöds det på igår. Man smälter mörk blockchoklad och
Marabou mjölkchoklad och häller i krossad polkagris. Vi har ingen
mortel men tog faktiskt hammaren till hjälp och det gick hur bra
som helst.




Mums...



Julgranen är klädd...

trots att "maken" inte tycker att den ska komma in förrän dagen innan julafton. Vadå? Har vi köpt gran så ska den ju in och kläs. Så det så. Ja, det blev ju så, jag fick min vilja fram och det lyser upp mycket i vårt vardagsrum. Katterna är visst lite imponerade. De smyger runt den och luktar och försöker tassa lite på kulorna. Honkatten Meduza har fått spelet. Vi har bytt tvättmedel till någon ny ängsblomma-via-variant och den luktar verkligen gott. Men katten är fullkomligt tokig i handdukarna och skulle lägga sig på den vikta högen och kelas. Hmmm. Vad mysigt.

Kameran är inte helt hundra när det gäller att ta bilder i mörker. Eller så är det skräp bakom avtryckaren....



Söndrig Kermit. Den inhandlades på Lisebergs julmarknad för något år sedan och förra året åkte den tyvärr ner i golvet. Mjauu....brrrr!





Nybakat...

...under tiden som katterna sjönk ner i snön utanför så bakade jag som sagt bröd. Var tvungen att smaka en skiva trots att jag låter bli kolhydrater. En skiva nybakat bröd får jag helt enkelt promenera bort idag.








Ja, vad tycker ni?

Blev det bra eller? Jag är inte riktigt nöjd med headern då den bryter mot färgen i bakgrunden. Kanske jag ska ta lite tid någon dag för att göra om det lite grann. Men i stort sett så funkar det. Vi får väl se när jag får nya idéer och orkar sätta mig med detta igen. Nu ska bröden in i ugnen. 

Länkar till de sidor som jag använde för att få till den nya designen:


mimmisdesign.blogg.se

bakgrunder.blogg.se

Tack för att ni finns!



Håller på att ändra om...

...i min design här på bloggen. Kommer att göra en egen header och lägga in. Får se om jag klarar det. Ska bli en rolig utmaning samtidigt som degen får jäsa.



Snöyra...

var det i Svängsta igår. Mycket lugnt och fint singlade flingorna ner i vår trädgård. Julbelysningen som jag la i vår plantering med murgröna syns inte längre för den fina vita snön. Jag har inte hjärta att sopa bort det nu när snön ligger jämnt. Igår när det började skymma tog vi fram grillen och hällde på kol och satte fyr. Sen blev det grillkorv som min älskling fixade och jag stannade inne och fixade en het kakaodrink med lite rom i. Hur gott och värmande som helst. En liten bild på hur det såg ut igår när entrén pyntades med eldklot, krans och tomte.



Nej, nu är det dags för att sätta lite deg. Ska baka vanligt franskbröd till julafton då vi får trevliga gäster hit. Alltid lite godare med hembakat än med köpt bröd. Ska dock fuska lite och köpa kavring eftersom jag inte riktigt hinner baka det själv. Har aldrig gjort det tidigare heller så jag vet ju inte om det blir gott : )

Återkommer kanske senare med en bild på det nybakade. (om det blir bra, fniss!)



Kransen till dörren är klar...

Nu är det jullov och vi bjöds idag på en jättegod julbuffé i skolrestaurangen. Mycket fint! Supertrevligt. Vi band lite kransar häromdagen då vi hade julpyssel på skolan och jag gjorde en rätt så enkel krans med endast björkris, ett band och några svarta bär som jag inte kan namnet på. Jag brukar alltid ha en grön krans med rött band, men kände att det var dags för en liten förnyelse. Inte så pjåkigt, eller?



Måste bara tipsa om bloggen kalasgott.blogg.se där finns hur många trevliga recept som helst samt jättefina bilder. Ska testa "Rocky Road" i helgen. Återkommer om det blir gott!



Längesedan

var det som jag uppdaterade bloggen. Beror delvis på att jag jobbat så intensivt denna vecka och mestadels framför datorn så jag har inte ens velat känna på ett tangentbord de timmar jag varit ledig. Ursäkta. Börjar förstå att folk kan få kramp i fingrar och händer av att sitta framför datorn för länge. Har redigerat bilder och försökt få till några snygga utskick. Men nu är det klart och nu ska jag plocka fram tomtar, baka ännu mer och försöka göra det mysigt här hemma. Inte så svårt då jag tycker att det finaste pyntet ligger därute. Snö, överallt....

Länkar till några goda cornflake crisps a la Leila Lindholm, som man inte kan få för många av. Eller?

Cornflake Crisps på recept.nu


Lägger in en bild på helgens lussekattsbak. De blev fina i färgen och eleverna som smakat har godkänt smaken.





Nu är jag trött

men jag upptäckte att jag fått kommentarer för första gången, hur kul som helst! För att svara på frågan om favoritjulgodiset måste jag svara ischoklad med krossade polkagrisar i. Prova, det blir hur gott som helst och det är jättelätt. Annars går ju alltid Leila Lindholms "Cornflake Crisps" hem oxå. Ska leta upp receptet och länka till det!

Favoritlåt just nu: Alicia Keys Try sleeping with a broken heart. Jag spelar den om och om igen.

Inatt får jag sova bredvid min älskling igen + två snarkande katter. Hmmm.

Måste säga att jag är överraskad över förändringen i hyn av Efamol. Finnarna håller inte bara på att gå tillbaka, utan det är en ny lyster i huden. Tar ett nytt foto på söndag och lägger ut så man kan jämföra.

Natti, natti



Singel för en natt...

då min älskling är iväg på en jobbresa. Hur fördriver man tiden då? Jag har hittat ett skojsigt opensource-program "Scribus" som går att använda om man vill designa visitkort, affischer, broschyrer och annat kul. Mest är det väl så att jag kollar upp vilka möjligheter man har med detta program då jag ska hålla i en kurs som heter Information och Layout. Det verkar rätt så ok faktiskt. Har provat att göra lite olika konstellationer av en affisch som skulle kunna locka lite modeller till en modevisning som vi ska ha på skolan. Nu ska jag ju inte sätta upp den, men jag var tvungen att ha ett syfte med affischen och det fick bli modevisningen då den ligger närmast just nu, i tanken. Modellerna är faktiskt klara! Hoppas allting bara flyter på så smidigt som möjligt. Man vet ju aldrig vad som kan hända. Bilden gick tyvärr inte att lägga upp. Den var för bred. Får återkomma om detta.

Ha det så gott! Jag ska sova så skönt i hela 1.80-sängen helt själv. Tja, givetvis med katterna...för de måste vara nära när husse är borta.


Ja, vad säger man...

det är bara till att hugga i. Det är så mycket att göra på jobbet att man nästan smäller av, men jag har aldrig gått upp en enda morgon under den tiden jag jobbat som lärare och känt att: Nej, idag orkar jag inte. Eller: Jag bävar inför detta. Jag möter ständigt nya utmaningar och tar mig själv till nya avsatser för att utvecklas. Det är verkligen ett givande yrke där man har roligt på jobbet varje dag, även om det är pressande. Man ska vara lugn, stabil, flexibel, kunnig och kunna entusiasmera eleverna, som ibland jättegärna ser att du släpper dem ett par timmar innan de faktiskt är klara med förra veckans uppgifter. Ja, vad säger man... det är härligt! Stort prov i engelska på fredag. Hur utmanande och hur skojsigt som helst! Eller?

Har inte talat om det ännu, men eleverna ska få sjunga karaoke på måndag för att få lite julkänsla och lära sig några texter till några gamla godingar. Det blir All I want for Christmas, Rockin around the Christmas tree och Do they know it's Christmas.

Jag har många duktiga musikelever i klassen som jag hoppas kommer att styra upp körsången...



Som sagt, Efamol...

nu provar vi.



Jag har fortfarande stora vulkaner i ansiktet som inte vill lägga sig. Provar nu med Efamol som ska ha en bra effekt på huden då den är i obalans. Inne på hälsokost sa försäljaren något intressant som jag aldrig funderat över tidigare. När man har många finnar och utslag runt munnen så tyder det på en hormonell obalans i kroppen. Jo, jag tackar. Jag har ju hypo, men trodde ju faktiskt att det var under kontroll. Kanske något mer saknas?

Första tabletten tog jag för en timme sedan. Jag återkommer med eventuella förbättringar. Håll tummarna!


RSS 2.0