Vaccinet med biverkningar...

                                  Maximus ute på höstpromenad utanför vårt hus.



Maximus ute på höstpromenad utanför huset. Vi har idag haft höststädning i vår trädgård då ett träd har blåst ner över en sunkig gammal lekstuga på tomten. Nu under höstlovet passar det väldigt bra att hyra ett släp för att få bort allt som smutsar ner i trädgården.

Det var några timmar sedan jag orkade mig ut på nätet för att uppdatera bloggen. Detta på grund av en ökänd spruta med vaccin mot influensan i. Jag tog den i tisdags kväll efter mycket övervägande. Jag ligger i riskgrupp då jag har astma och vågade helt enkelt inte riskera något. Vissa tycker ju dock att man riskerar något i och med att man tar vaccinet. Men man vet ju helt enkelt inte. Jag har tagit vaccin tidigare och mått bra så det gjorde väl att jag vågade mig på det denna gång oxå.

Några biverkningar fick jag på köpet, men inga drastiska. Först blev jag helt varm i hela kroppen för att nästa dag, alltså igår, känna mig febrig och lite skakig. Precis den känslan som man får när influensan håller på att slå till. Idag är jag helt frisk och känner ingenting. Vi har slitit som bara den i trädgården och det hade jag inte orkat igår.

Nu får vi hoppas att det inte dyker upp några biverkningar längre fram som att efter tio dagar endast kunna springa eller gå baklänges...

Jultidningarna har redan anlänt...

                              
                              

Vi beställde lite från ett par yngre släktingar som kommer att bli erkända försäljare när de blir stora. De har stenkoll på allt : )

Det blev några klassiska beställningar som Fantomen, Familjealmanackan, Dassboken (min sambo såklart), och jag själv återvänder alltid till den väldigt underhållande Bland tomtar & troll. Blev samlare redan när jag var ett år då mormor såg till att årets upplaga hamnade i min bokhylla. Nu i vuxen ålder tycker jag fortfarande att det är mysigt med sagorna och de jättefina illustrationerna av exempelvis Elsa Beskow och John Bauer. Det är verkligen en sagoskatt...

Kommer ni ihåg Timoteijschampoot med den blonda, lockiga flickan Tuvstarr på? Mmmmminnen från barndomen säger jag bara. Hela familjen tog ett kvällsdopp efter en het sommardag och vi använde detta schampoo att tvätta håret i. Trodde alltid att mitt hår skulle växa snabbare med denna produkt och att håret skulle bli lika fint som Tuvstarrs. Barnsligt? Jag vet, men ändå, så mysiga minnen. Jag kommer till och med ihåg stigen i skogen som ledde till den lilla badplatsen. Där var fullt med några ätbara växter som smakade underbar lakrits.

Vårblommor

                               





Kunde inte motstå påsen med krokuslökar i affären idag. Det blev till och med två påsar då jag vill fylla rabatten med många blommor med olika färger. Det blir nog lite tulpaner och allium oxå som ska få plats i rabatten. Men idag blev det som sagt plantering av krokus. De är så söta när de tittar fram då snötäcket (om det finns något) håller på att smälta bort. Jag är ju ingen van trädgårdspysslare så vi hoppas verkligen att det blir blommor överhuvudtaget. : ) Tydligen så har det bott en väldigt trädgårdsintresserad människa i vårt nyköpta hus, så det känns som att man har lite press på sig att sköta allt så att det duger. Nejdå, sån press känner jag såklart inte. Man gör som man vill och tycker och struntar helt enkelt i andras åsikter. I alla fall när det gäller vår egen trädgård. Det finns många planer som jag skulle vilja sätta igång med, men den där tiden räcker ju inte riktigt till.


Pokerkväll

Det blev en pokerkväll igår då det var så uruselt utbud på TV. Vi hade verkligen tänkt att ha en kväll framför den platta skämen då det har varit en intensiv vecka men upptäckte ganska snart efter att ha zappat igenom alla kanaler att vi inte fastnade för något och istället blev det poker. Texas Hold'em. Hur det gick? Ja, det vill jag knappt skriva då min kära sambo var på hugget och tog hem rubbet. Tyvärr orkade jag inte med en revanschrunda. Meduza är såklart med på allt, även då vi spelar spel. Visst ser det ut som att hon vaktar mina marker med sitt liv. 

                           



Mitt krypin på nätet...





Bloggen handlar om allt som händer i min vardag så som bus från mina kära pumpkins, katterna Maximus & Meduza, som sätter guldkant på tillvaron varje dag. Längtar tills snön kommer så att det blir lite roliga filmklipp när de leker med snöflingorna. Här kommer säkerligen diskuteras, tyckas, recenseras samt kommer det framföras en del funderingar kring arbete, nöjen, sjukdomar, bak, mat, stress och mycket annat smått och gott.

Mitt första inlägg. Tja, det var ju inte så svårt. Nu blir det en myskväll i soffan med min kära sambo och våra busiga katter, som nu är trötta förstås, de har ju hjälp matte plantera lite nya blommor både inne och ute. Bara de kunde sluta tugga på bladen...

Känner att potatisgratängen börjas sprida sin doft så det är kanske dags att göra lite sallad, steka pepparbiffen och hälla upp ett glas rött vin. Mmm.


RSS 2.0