Längesedan? Har sin förklaring

Det har varit helt fantastiskt mycket att göra på jobbet då vi haft öppet hus på skolan där jag jobbar och jag gör inget halvhjärtat utan brinner för de uppgifter jag tar på mig = stressvarning! Nu kan man pusta ut! Det gick hur bra som helst men det var många förberedelser. Nu kan jag äntligen koppla av.

Något som oxå tagit upp alldeles för mycket tid som tagit bort blogglusten är vår snälla, rara söta pelletsbrännare. Så varför inte göra ett inlägg om den? Den har stannat och larmat 3-4 gånger om dagen varpå vi rengjort brännarröret och startat om pannan. Sen går den en timme och sedan larmar den för "misslyckad start" och en röd lampa lyser. Det är en värmebaronen vi har och den är väl ca 3 år gammal. Den har fungerat felfritt sedan vi köpte huset för 1,5 år sedan. Men nu, bara trubbel.

Så vi tänkte att det kanske är matarskruven som är trög på grund av för mycket söndermalt spån som det kan bildas allra längst ner där skruven har sin början. Så vi matade fram resten av de pelletar som låg kvar i behållaren/bingen. Och, ja det var mycket spån även om det inte riktigt framgår av bilderna.





Vi matar ut pellets manuellt så att vi tömmer bingen.



Nästan slut!




Så här såg det ut när det var nästintill tomt och matarskruven började synas. Under dessa pelletar var det en del gegga.

Och när allt var rensat och klart fortsatte vi att mata fram pellets manuellt så att vi såg att allt fungerade och det gjorde det. Kanonbra tänkte vi!

Nehej! Larmet gick efter 2 timmar och det var fullproppat med pellets i hela fallröret. Men, hallå! Efter allt slit. Pratade med pappa om det hela som oxå har en liknande brännare som vi har och han hade tagit bort "vippluckan" inne i brännarröret och efter det hade brännaren fungerat felfritt. Så vi vågade oss också på denna lilla procedur efter att pannan svalnat. Nu, ta i trä, har det matats fram pellets och eldats helt klockrent sedan igår när vi gjorde denna förändring. Hoppas, hoppas att det ska fungera nu!

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0