Shopping i Kristianstad

Under påsklovet åkte jag med min syster till Kristianstad för att inspektera lite nya butiker samt inhandla lite nya solglasögon. Vi parkerade på stortorget och såg då detta...

                  

som föreställer La Grande Bébé. Ja det var ju ett passande namn på ett stort konstverk. Följande information fick jag från Sydöstran.

"Det spektakulära verket på Stora Torg i Kristianstad är skapat av konstnärerna Jonathan Haner och Teresa Holmberg och har tidigare endast visats i USA.

Känslomässigt bagage
Dockan, som ska symbolisera vårt känslomässiga bagage, lutar sig mot Kronohuset i Kristianstad fram till den 11 april.
– Jag fick inspiration till dockan för ett par år sedan när jag bläddrade i en poesibok. Den är en ikon för en massa psykologiskt bagage som jag känt att jag gått och burit på, säger Jonathan Haner.

Jättekropp i plast
Att sätta ihop dockan och fylla den väldiga jättekroppen med plast och frigolit har tagit flera dagar. Tre lastbilar krävdes för att kunna transportera hela dockan.

Inviger konstutställningen
Direkt därpå inviger Björn även konstutställningen på Quality Hotel Grand. En jättelik utställning med 63 konstnärer som under tre veckor kommer att förvandla hotellet till ett jättelikt konstgalleri.
Förutom den stora bebisen har konstnärerna även med sig ett tiotal mindre bebisar som kommer befolka Kristianstad". (Jörgen Klinthage, Sydöstran, Publicerad 2010-04-01 03:00).

För övrigt blev det inte mycket shoppande den dagen. Jag hade tänkt hitta några snygga och billiga rullgardiner, men den kombinationen gick ju inte. Ju snyggare, desto dyrare.




PÅSKLOV!!!

Det är äntligen påsklov och man kan ägna sig lite åt det jobb som man har hemma. Typ att rensa upp i trädgården efter äppelträdsklippningen. Kolla upp försäkringar och välja elavtal. Kontrollera deklarationen. Men givetvis ska jag också ta det väldigt lugnt och bara tänka på mig själv. Träna lite kanske? Det går riktigt bra med Wii Fit. Denna vecka har jag gått ner 1.6 kilo. Det är på gång. Har nu köpt musik från CDON.com och har en riktigt bra skiva att träna till. Nu är det dags för lite boxning...






RSS 2.0